Selge kanasupp
4 inimest
Koostisosad
- 1 supilusikatäis ingverit (hakituna)
- 2 küüslauguküünt
- 1 suur porgand
- 2 küüslauguküünt
- 1 suur porgand
- 1 tl kanapuljongit
- 150 g munanuudleid
- 3 sl hakitud tilli
- sool
- pipar
- 1 väiksem sibul
Valmistamine
Haki sibul, ingver ja küüslauk peeneks. Koori ja tükelda porgand ja kartulid (kartulitükid jäta pisut suuremaks). Kuumuta potis natuke õli ning prae sibulatükid kergelt läbi. Seejärel lisa ingver ja küüslauk ning küpseta läbi. Lisa porgandi- ja kartulitükid ja seejärel kanafileed, maitsesta soola ja pipraga.Kalla peale 1,5 liitrit vett või kanapuljongit.
Lase keema tõusta ning kuumuta siis keskmisel kuumusel kartuli ja porgandi pehmenemiseni. Eemalda supist kanaliha ning tõsta suppi munanuudlid ja hakitud till. Keeda nuudlite pehmenemiseni. Samal ajal tükelda filee ning tõsta tagasi supi sisse. Maitsesta lõplikult!
Retsepti autor Karolyn Vihmaru