Brokkoli-spinati kotletid ürdise hapukoorega

4 inimest

Brokkoli-spinati kotletid ürdise hapukoorega

Koostisosad

Kotletid

  • 50 g šalottsibulat
  • 80 g fenkolit ehk apteegitilli
  • 150 g brokkolit
  • 50 g toiduõli
  • 60 g külmutatud spinatit
  • 1 munakollane
  • 20 g nisujahu
  • maitse järgi soola

Ürdine hapukoor

  • 200 g hapukoort
  • 5 g värsket tilli
  • 20 g rohelist sibulat
  • 5 g lehtpetersell
  • 5 g küüslauku
  • maitse järgi sidrunimahla
  • maitse järgi soola

Valmistamine

Kotlettide jaoks koori sibul. Haki sibul ning fenkol väikesteks kuubikuteks. Riivi brokoli jämeda riiviga. Lisa tükeldatud spinat. Kui kasutad külmutatud spinatit, sulata spinat ja pigista liigsest vedelikust. Seejärel lisa ülejäänud komponendid ja maitsesta soolaga. Vormi kotletid ja prae mõlemalt poolt pannil kuldseks.

Ürdise hapukoore valmistamiseks haki ürdid, riivi küüslauk ja natuke sidruni koort ning sega kõik hapukoore hulka. Pigista segule maitse järgi sidrunimahla ning lisa soola. Sega läbi ja serveeri koos kotlettidega.

Printimiseks laadi retsept alla.

Retsepti autor Aleksander Nikoškov