pühapäev
07.
september

Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib

Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib

Kesk kirevat lõikusaega kutsume külla kõiki, kel huvi eestimaise traditsioonilise toidu vastu. Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib.
Osa saab Eesti leiva loost - viljapeksust kuni leiva küpsetamiseni. Valime parima koduleiva ning peame käsitöö- ja toidulaata. 
Tänavuseks teemaks on "Rikka leib, vaese leib". 
Meie toidulaud pole alati olnud nii rikkalik ja mitmekesine kui tänapäeval. Söögid, mida praegu valmistame argiroogadena, kuulusid veel 150 aastat tagasi vaid jõuka mõisarahva lauale. Niigi lihtsat igapäevast toitu mõjutasid ikaldused, sõjad ja majanduskriisid, mis sundisid leidlikkusele ja kokkuhoiule.
Eesti leiva päeval piilume sisse erinevatesse köökidesse, räägime nii kõrgklassi peenematest roogadest kui ka lihtsa talurahva leivast, tutvume nutika perenaise nippidega sõjajärgses toidunappuses ja talongide ajal ning valmistame toidujääkidest kaasaegseid gurmeetoite.  Tegevused toimuvad hoonetes ja taluõuedel kl 11-16. Sügislaat kestab kl 10-16.

Lisainfo veebist

Kontakt: Kerti Sönmez, kersti.sonmez@evm.ee

Asukoha kaart