Krõbedad porgandikotletid
Koostisosad
- 150-200 g porgandit
- 220 g suitsutofut või köömnetega tofut
- 1 pisem mugulsibul
- 2 küüslauguküünt
- 50 ml kaerakreemi
- 75 g jahu
- maitse järgi soola ja pipart
- peotäis värsket peterselli, tilli ja basiilikut
- pankot või riivsaia
Valmistamine
Pese porgandid ja vajadusel koori. Riivi porgandid ja pane kaussi. Purusta tofu köögilõikuris, nuimikseriga või töötle kahvliga peeneks. Lisa porgandile. Koori ja haki sibul ning küüslauk hästi peeneks. Nirista kaussi kaerakreem ja sega kõik läbi. Lisa ka jahu, vajadusel lisa rohkem – mõni porgand võib olla väga mahlane! Jahvata segu hulka pipart ja soola, sega ja maitse, vajadusel tee korrektuur. Haki ürdid noaga peenemaks ja sega massile.
Lase segul 10 minutit külmkapis seista ja maitsestuda. Vala kaussi panko saiapuru või riivsai. Vormi 14 ühesugust kotletikest ning paneeri pankos või riivsaias. Prae mõlemalt poolt rohkes õlis kuldpruuniks. Serveeri värske salati ja pesto või ürdimajoneesiga.
*panko on jämedam saiapuru
*nuimikser = saumikser = käsiblender ehk heal lapsel mitu nime!
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Maru Metspalu